Pracovní podmínky žen a jejich vliv na těhotenství a péči o dítě - Nováková, Dita; Rosková, Lenka; Machová, Alena; Boledovičová, Mária; Dvořáčková, Olga (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, 2015)
Mezi základní sociální role v životě ženy, patří role matky a zároveň její role v zaměstnání. Tyto role jsou propojeny a vzájemně se ovlivňují. Naším cílem bylo zmapovat možnosti, které má těhotná žena či matka v souvislosti s její pracovní pozicí na základě dostupných právních norem a doporučení.
Working conditions for women and their impact on pregnancy and child care
Keywords: Žena; těhotenství; mateřství; zaměstnání; pracovní podmínky; Woman; Pregnancy; Maternity; Employment; Working conditions