Edukační role sestry v péči o pacienta s glaukomem. - Hlávková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2010)
V mé bakalářské práci na téma: Edukační role sestry v péči o pacienta s glaukomem, se zabývám problematikou glaukomového onemocnění, edukací a jakou roli v této problematice hraje všeobecná sestra. Teoretická část je zaměřena na to, co je glaukom (zelený zákal), jak se projevuje, diagnostikuje a léčí. Je tu popsáno mnoho cenných rad pro pacienty s tímto onemocněním. Dalším bodem teoretické části je edukace, která je zaměřena na to, co by si měl pacient pod tímto pojmem představit a co edukace obnáší z pohledu všeobecné sestry. Praktická část je zaměřena na kvantitativní a kvalitativní šetření. Stanoveným cílem bylo, zmapovat intervence v edukační činnosti sestry v péči o pacienta s glaukomem.
The educational Role of a Nurse in Caring for a Patients with Glaucoma.
Keywords: edukace; glaukom; role sestry; glaukomatik; education; glaucoma; the role of nurses; glaucoma