Řízení lidských zdrojů ve vybraném podniku - Srncová, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce bylo zhodnocení oblasti řízení lidských zdrojů ve vybrané společnosti a následné navržení případných změn, které by vedly ke zlepšení stávající situace. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá vysvětlením podstaty řízení lidských zdrojů, popisem úkolů a cílů řízení lidských zdrojů a charakteristikou jednotlivých personálních činností, které se ve společnosti vyskytují. V druhé části je představena vybraná organizace. Dále byl proveden rozhovor s manažerem a dotazníkové šetření. Na základě informacích získaných z rozhovoru byly popsány jednotlivé personální činnosti a následně bylo provedeno vyhodnocení výsledků dotazníkového šetření. V závěru jsou na základě zjištěných informacích navržena opatření na zlepšení současné situace.
Human resources management in selected company
Keywords: řízení lidských zdrojů; personální činnosti; pracovníci; nábor zaměstnanců; odměňování; hodnocení zaměstnanců; human resource management; actions of human resource; staff; recruitment; remuneration; job evaluation