Možnosti využití jógové terapie pro odstranění bolesti zad - De Kerfová, Lelie (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce shrnuje problematiku bolesti zad, dále prezentuje vybrané principy a techniky jógy a hodnotí jejich využití v rámci terapie bolesti zad. Práce poskytuje kvalitní rešerši na základě studia odborné české i cizojazyčné literatury a navrhuje soubor jógových cvičení, doplněný, hodnými relaxačními cviky.
Yoga therapy as a possible way of the reduction of back pain
Možnosti využití jógové terapie pro odstranění bolesti zad
Keywords: jóga; bolest zad; ásany; pohyb; yoga; back pain; asana; excercise