Přírodní sportovní areály v blízkosti městských sídlišť v Jihočeském kraji a analýza jejich využití.\\ - Tůma, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá využíváním přírodních sportovních areálů občanskou veřejností v blízkosti městských sídlišť v jihočeském kraji. Cílem práce je zjistit do jaké míry je využívá neorganizovaná populace. Téma vychází ze společenské objednávky komise pro tělesnou výchovu a sport Jihočeského krajského úřadu. Výsledky by měly sloužit jako podklad pro další studie a projekty vybavenosti přírodních tělovýchovných zařízení v rámci Jihočeského kraje a přispět ke zlepšení podmínek aktivního životního stylu jihočeské populace.\\
Natural sports facility in proximity town developments in meridional limit and analysis their usage.\\
Keywords: přírodní sportovní areál; tělovýchovná sportoviště; využití veřejností\\; open-air sport facilities; public improvement\\