Image školy jako jedno z kritérií výběru střední školy rodiči a budoucími studenty - Suchánková, Hedvika (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá tématem z oblasti školského managementu, jak se střední školy prezentují veřejnosti a do jaké míry úroveň těchto prezentací podporuje rodiče při rozhodování o výběru střední školy pro své děti. V teoretické části jsou popsány základní pojmy image, druhy image význam řízení vztahů ve službách, image školy a způsoby analyzování image. Cílem této práce je zjistit kritéria, podle kterých rodiče hledají vhodnou ekonomickou školu pro své dítě, a to ve vazbě na vybrané aspekty image školy. Z výsledků zpracovaných formou interview bylo vybráno několik významných kritérií souvisejících s image školy, které jsem následně sledovala v internetových prezentacích středních škol s ekonomickým zaměřením v oblasti Českých Budějovic.
Intermediate school´s image as one of the selection criteria for parents and future students
Keywords: Image; druhy image; image školy; školský management; škola a její prostředí; analýza image; image; kinds of image; school image; school management; school and its environment; image analysis