Vliv plazmového výboje na smáčivost semen vybraných kulturních plodin - Pihera, Pavel (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem atmosférického (Gliding arc) a nízkotlaké-ho mikrovlnného plazmového výboje na povrch pšenice seté (triticum aestivum), slunečnice roční (helianthus annuus), a hrachu setého (pisum sativum) a jak použití plazmového výboje ovlivní schopnost adheze semen. V práci je měřena smáčivost semen před a po použití plazmového výboje. Smáčivost je měřena podle smáčivého úhlu nanesené kapky na měřené semeno.
The effect of plasma discharge on the wettability of seeds of selected cultivated crops
Keywords: plazma; plazmový výboj; Gliding arc; smáčivost; pšenice setá; slunečnice roční; hrách setý; plasma; plasma discharge; Gliding arc; wettability; common wheat; annual sun-flower; peas