Primární logopedická prevence v mateřské škole z pohledu rodičů - Žatková, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je zjistit informovanost rodičů o primární logopedické prevenci v mateřské škole. Teoretická část seznamuje s pojmem logopedie, logopedická péče a logopedická prevence. Dále přibližuje způsob získání odborné kvalifikace pro logopedického asistenta ve školství a rozebírá složky primární logopedické prevence. Praktická část seznamuje s výsledky dotazníkového šetření a posuzuje informovanost a názory rodičů v oblasti logopedické preventivní činnosti v mateřské škole. Následně jsou navrženy aktivity pro rodinnou logopedickou prevenci.
Primary logopedical prevention in nursery school from the perspective of parents
Keywords: Logopedie; logopedická péče; logopedický asistent; logopedická prevence; mateřská škola; Speech therapy; speech therapy; speech therapy assistant; speech therapy prevention; kindergarten