Japonské komiksy v životě českých teenagerů - Dražilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce "Japonské komiksy v životě českých teenagerů" je popsat fenomén čtenářství japonského komiksu v současném českém prostředí. Teoretická část přináší souhrnné informace o japonském komiksu, jeho vývoji a specifikách, které z něj činí svébytný žánr. Dále se práce zaměřuje na japonské komiksy vydávané v češtině a na komunitu českých čtenářů japonských komiksů. Praktická část je tvořena kvalitativním výzkumem, jehož cílem je přiblížit, jakou roli hrají japonské komiksy v životě mladých českých čtenářů.
Japanese comics in the life of Czech teenagers
Keywords: japonský komiks; komunita; teenageři; japanese comics; community; teenagers