Společenstva planktonních organismů v poříčních tůních - Šebesta, Roman (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce si klade za cíl obecně pojednat o poříčních tůních se zaměřením na oblast Horní Lužnice a zaměřit se zejména na společenstva zooplanktonu, který se v těchto lokalitách vyskytuje. Na základě pravidelného vzorkování tohoto společenstva v odlišných typech poříčních tůní potom poznat lépe jejich druhové a početní změny v průběhu roku. V neposlední řadě se také seznámit s odběrovými technikami a laboratorním zpracováním vzorků zooplanktonu.
The community of zooplankton in the pools in inundation area of Lužnice river
Keywords: zooplankton; vířníci; klanonožci; perloočky; Horní Lužnice; zooplankton; rotifers; copepod; daphnia; Upper Lužntce; the alluvia| area