Projekt "Technické objekty v regionu a jejich uplatnění ve výuce na primární škole" - Zahradníček, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
V teoretické části této diplomové práce je popsána projektová výuka jako jedna z metod, které posilují aktivitu a učení žáka. Dále je zpracována technická výchova a její postavení ve výuce na 1. stupni ZŠ. Poslední část uvedené teorie se zabývá technickými památkami, které byly využity při tvorbě výukových projektů. V praktické části jsou zpracovány jednotlivé projekty výuky určené pro 1. stupeň ZŠ, které jsou tématicky založeny na technicky významných objektech Jihočeského kraje. Součástí projektů jsou i didaktické pomůcky a informační základy pro učitele.
Project "Regional technical facilities and their application in teaching at primary school"
Keywords: Projektová výuka; technická výchova; technická památka; Project teaching; technical education; technical monument