Milosrdenství jako poselství Písma svatého a jeho naplnění v praxi křesťanského společenství - Šimandlová, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce shrnuje Biblické poznatky o Božím milosrdenství. Snaží se popsat projevy milosrdenství v příbězích Starého a Nového zákona a podložit pravdivost dané Boží charakteristiky. Ze získaných informací stanovuje milosrdenství i jako důležitou lidskou vlastnost, a navazuje tak na prokazování skutků milosrdenství. V praktické části je předkládán soubor dat získaných z různých církevních denominací, který vypovídá o představách milosrdenství mezi věřícími křesťany. Zkoumá, jak křesťané vnímají Boží milosrdenství, zda je pro ně dominantní vlastností Boha či nikoliv, a jak časté jsou skutky milosrdenství v praxi.
Mercy as the message of Scripture and its fulfiment in practical Christian living
Keywords: Boží milosrdenství; Písmo svaté; skutky milosrdenství; křesťanské společenství; Boží spravedlnost.; God's mercy; Holy Scripture; Christian community; God's righteousness