Problematika využití kulturněhistorických památek pro cestovní ruch - Faltusová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Problematika využití kulturněhistorických památek pro cestovní ruch byla v diplomové práci zpracována pomocí analýzy SWOT. Na základě dotazníkového šetření byla vypracována analýza silných a slabých stránek vybraných kulturněhistorických památek v Jihočeském kraji. Výstupy z analýzy vnějšího prostředí byly uplatněny pro analýzu příležitostí a hrozeb pro kulturněhistorickou památku Kvítkův Dvůr. Diplomová práce představuje návrhy pro využítí areálu Kvítkova Dvora a zpracovává kalkulaci ekonomických dopadů několika navržených opatření včetně kvantitativní dokumentace.
The Problem of Utilization of the Cultural Historical Sights in Tourism
Keywords: kulturně historické památky; analýza SWOT; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; výkaz cash flow; dotazníkové šetření; cultural and historical sights; SWOT analysis; balance sheet; profit and loss statement; cash flow; questionnaire inquiry