Diagnostika převodovky traktoru John Deere - Mrázek, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá diagnostikou převodovky Autopowr u traktoru John Deere 6190R. Cílem práce bylo provést diagnostiku a vyhodnotit prognózy vývoje stavu poruch u konkrétní převodovky. U traktoru byla detekována nesprávná funkce pojezdu. Diagnostika byla provedena v autorizovaném servisu strojů John Deere pomocí originálního diagnostického softwaru, originální měřící sady tlakoměrů a přístroje na měření průtočného množství. Po provedení celkové diagnostiky a vyhodnocení všech naměřených výsledků bylo zjištěno, že převodovka vykazuje správnou činnost. Skutečným důvodem nesprávné funkce pojezdu stroje byl vadný tlakový snímač umístěný na sběrném výfukovém potrubí motoru. Tlakový snímač signalizoval chybný tlak výfukových plynů a tím byl spontánně omezován výkon motoru.
John Deere tractor transmission diagnostics
Keywords: diagnostika; převodovka traktoru; traktor John Deere; Autopowr; diagnostic; tractor transmission; John Deere tractor; Autopowr