Hlukové emise v chovu skotu - Blažek, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
V této bakalářské práci se zaměřuji na zdroje hluku v chovech skotu, hlukové emise, welfare chovaných zvířat a na měření hluku. První, tedy teoretická část práce je zaměřena na zvuk, hluk a jeho zdroje, dále pak na ustájení skotu a jejich welfare. Ve druhé, tedy v praktické části práce se zaměřuji na měření hluku dvou vybraných objektů chovu skotu, zejména chovu dojnic a dále zpracování výsledků měření a porovnání měřených objektů.
Noise emissions in cattle breeding
Keywords: hluk; zdroje hluku; měření hluku; chov skotu; noise; noise sources; noise measurement; cattle breeding