Osobnost československého boxera Bohumila Němečka - Slavíček, Adam (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zaměřuje na zpracování biografie úspěšného československého boxera Bohumila Němečka. Po obsahové stránce je práce primárně zacílena na jeho osobnost, sekundárně pak na stručné zmapování historie boxu ve světě, v českých zemích a Československu a také na popis pravidel boxu. Z časového hlediska je práce zaměřena na 60. - 70. léta, v širším kontextu pak na období počátku boxu u nás a ve světě. Součástí práce jsou úryvky z dobového tisku a memoárové literatury. Text je doplněn množstvím dobových fotografií a obrázků.
The personality of Czechoslovak boxer Bohumil Němeček
Keywords: Bohumil Němeček; box; utkání; pravidla; historie; olympijské hry.; Bohumil Němeček; box; match; rules; history; olympic games.