Užívání médií ve výchově dětí v mateřské škole - Veselovský, Michal (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá používáním mediálních prostředků v předškolním vzdělávání. Informuje o médiích, jejich vývoji, vlivu na děti a o tom, jaké mají pozitivní i negativní stránky ve vztahu k dětem. Rozebírá, jak se k médiím staví rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání a srovnává ho se slovenským kurikulárním dokumentem. Informuje o knižních publikacích a možných činnostech pro rozvoj mediální gramotnosti. V praktické části jsou zpracovány výsledky z rozhovorů s pedagogy z mateřských škol, jak pracují s médii a jak se na média dívají.
Media Use in Preschool Education
Keywords: média; dítě; mateřská škola; media; child; kindergarten