Vztahová a sexuální výchova na druhém stupni základních škol - Pavlíčková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zaměří na důvody, proč je potřeba vztahové a sexuální výchově na základních a středních školách věnovat pozornost. Představí možnosti jejího zapojení do školní výuky a prostředky pro její realizaci. Autorka využije zdrojů a zkušeností, které získá v průběhu pobytu Erasmus ve Velké Británii. Praktická část bude realizována kvalitativním výzkumem, kdy autorka povede rozhovory s vybranými žáky o jejich postoji k vyučování vztahové a sexuální výchovy ve školách.
Relationships and sex education in secondary schools
Keywords: Vztahy; sex; sexualita; vztahová a sexuální výchova; Relationships; Sex; Sexuality; Relationships and Sex Education