Analýza municipálního rozpočtu vybraného města - Čajanová, Radka (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je prostřednictvím analýzy rozpočtu popsat stav a vývoj hospodaření města Vlachovo Březí za období 2006-2001. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část obsahuje základní vymezení pojmů ? obec, statutární orgány obce, rozpočet a monitoring. Druhá část je zaměřena na samotnou analýzu rozpočtu města, vývoj příjmů a výdajů, výpočty likvidity a dluhové služby. V práci jsou navržena doporučení pro efektivnější hospodaření a plánování budoucího vývoje financí města. Dle reálných možností bude nutné konsolidovat především provozní výdaje a zvažovat kapitálové výdaje, tak aby do budoucna nezatěžovaly rozpočet města generováním dalších provozních výdajů.
The budget analysis of the selected municipality
Keywords: veřejná správa; financování; obec; rozpočet; analýza; municipal sector; financial system; municipality; budget; analysis