Neologismy v současné češtině - Kokešová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se věnuje neologismům, jež se vyskytují v současné češtině, ale i slovům, která byla za novotvary považována v minulosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou přiblíženy základní informace týkající se tématu neologismů. Praktická část je založena na výzkumu pomocí dotazníkového šetření. Cílem práce je komparace úrovně znalostí neologismů u respondentů různého věku a odlišného vzdělání.
Neologisms in contemporary Czech language
Keywords: neologismus; nová slova; pojmenování; slovní zásoba; význam slov; neologism; new words; naming (designation); vocabulary; meaning of words