Inovativní metody ve vzdělávání předškolních dětí - Frolíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá konstruktivistickou metodou vzdělávání, upravenou pro potřeby mateřské školy. Teoretická část přibližuje myšlenky autorů konstruktivismu, zejména J. Piageta a L. S. Vygotského. Dále vysvětluje principy konstruktivismu a porovnává konstruktivistické metody vzdělávání s transmisivními. Praktická část popisuje naplánovaný, realizovaný a vyhodnocený projekt pro mateřskou školu Život na hradě, v němž jsou obsaženy prvky konstruktivismu.
Innovative methods in education of preschool children
Keywords: konstruktivismus; vzdělávání; transmisivní vzdělávání; výukové metody; učitel; děti; mateřská škola; constructivism; education; transmissive education; teaching methods; teacher; children; nursery school