Postoje rodičů k inkluzivnímu vzdělávání v mateřské škole - Krajcová, Karolina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá postoji rodičů k inkluzivnímu vzdělávání v mateřské škole. Mapuje postoje rodičů k inkluzi v mateřské škole na malém městě a dále proinkluzivní podporu ze strany mateřské školy. Teoretická část seznamuje se základními pojmy vztahujícími se k tématu - inkluzí, legislativou a postoji k inkluzi a jejich utváření. Praktická část předkládá a analyzuje data z kvalitativního výzkumného šetření, ve kterém byly provedeny rozhovory s rodiči a pedagogy.
Parent's attitude to inclusion in kindergarten
Keywords: inkluze; postoje k inkluzi; dítě se speciálními vzdělávacími potřebami; podpůrná opatření; inclusion; attitudes to inclusion; child with special educational needs; support measures