Seasonal dynamics of zooplankton in two contrasting lakes of the high Arctic - Horký, Dominik (Jihočeská univerzita, 2019)
Dvě arktická jezera lišící se hloubkou a dalšími vlastnostmi byla vzorkována na zooplankton a fytoplankton během jedné vegetační sezóny a byla porovnána jejich populační dynamika společně s trofickými interakcemi.
Seasonal dynamics of zooplankton in two contrasting lakes of the high Arctic
Keywords: trofické interakce; zooplankton; arktická jezera; trofická struktura; Lepidurus arcticus; Daphnia middendorffiana; trophic interactions; zooplankton; arctic lakes; trophic structure; Lepidurus arcticus; Daphnia middendorffiana