Vysokoškolské studium oboru Učitelství pro MŠ z pohledu studenta kombinovaného studia - Holá, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit pohled na vysokoškolskou přípravu v rámci oboru Učitelství pro MŠ, a to pohled studenta kombinované formy vysokoškolského studia. V práci je vymezen pojem profesní rozvoj, stručně je představena historie profese pedagoga mateřské školy. Dále je zde popsána strategie vzdělávání pedagogů mateřských škol v prostředí současné České republiky a srovnána se situací v zahraničí. V teoretické části jsou taktéž specifikovány osobnostní i profesní požadavky na pedagoga mateřských škol. Praktická část přináší výsledky kvantitativního dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit motivy pro volbu vysokoškolského studia. Řeší také názory studentů kombinované formy studia na úroveň a efektivitu studia a na využitelnost získaných poznatků v praxi pedagoga mateřské školy. KLÍČOVÁ SLOVA
University studies of Teaching subject for nursery school from combined study students point of view
Keywords: Pedagog mateřské školy; profesní rozvoj; osobnost učitele; vzdělávání pedagogů; kvalifikace učitelů; kombinovaná forma studia; vysokoškolské studium; motivy ke studiu; Kindergarten´s teacher; a professional development; teacher´s personality; education of teachers; qualification of teachers; a combined study; university study; themes for study