Analýza manipulačních prostředků a zařízení pro realizaci ložných operací v zemědělství. - Pešina, Milan (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce na téma analýza manipulačních prostředků a zařízení pro realizaci ložných operací v zemědělství se zabývá ložnými operacemi (tj. nakládka, vykládka a překládka materiálu) v zemědělské výrobě a popisuje manipulační prostředky a zařízení k těmto operacím používané. V další části bakalářská práce ukazuje konkrétní manipulační prostředky a zařízení, které jsou v dnešní době na trhu, a porovnává jejich základní parametry s konkurencí. A v poslední části stanovuje návrhy a zásady pro optimální využití těchto prostředků.
Analysis of the manipulating means of transport and equipments for the realization of loading operations used in agriculture.
Keywords: manipulace; prostředek; zařízení; ložné operace; manipulation; means; equipment; loading operations