Problematika evaluace minimálních preventivních programů na základních školách Jihočeského kraje - Neuwirth, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou evaluace minimálních preventivních programů na základních školách. Teoretická část vymezuje rizikové chování a jeho druhy, kterým se preventivní programy snaží předcházet.Dále představuje prevenci jako takovou a zásady efektivity prevence a její evaluaci. Praktická část je sestavena jako návrh postupu při praktickém evaluování minimálních preventivních programů.
The issue of evaluation of the Minimal prevention programs in primary schools of South Bohemia
Keywords: Prevence; primární prevence; minimální preventivní program; rizikové chování; evaluace; Prevention; primary prevention; Minimal preventive program; risk behavior; evaluation