Problematika domácího násilí (její rozsah na území Jihočeského kraje) - Bartková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2008)
Ve své práci se věnuji tématu domácího násilí. Teoretická část charakterizuje jednotlivé skupiny obětí jako jsou ženy, muži, děti, senioři a osoby s mentální nebo fyzickou indispozicí. Dále jsou zde uvedeny typy organizací pomáhající obětem domácího násilí, především Poradna EVA v Českých Budějovicích, Bílý kruh bezpečí a DONA linka. Součástí teoretické části jsou statistické tabulky uvádějící počet trestných činů v Jihočeském kraji v období 2005 - 2007. Z tabulek je možno vyčíst počet trestných činů v jednotlivých letech a v neposlední řadě počet obětí a pachatelů trestných činů. Veškeré údaje jsou získány od Krajského státního zastupitelství České Budějovice, Krajského soudu České Budějovice a Ministerstva vnitra České republiky.
Questions of Domestic Violence (in South Bohemia)
Keywords: Klíčová slova: domácí násilí; psychické týrání; tělesné týrání; sexuální zneužívání; oběť; agresor {--} pachatel; Key words: domestic violence; mental cruelty; physical cruelty; sexual abuse; victim; aggressor