Rizikové chování středoškolské mládeže - Tomšová, Julie (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na rizikové chování středoškolské mládeže. Vznik a důsledky takového chování mohou být různé a člověk se s ním může setkat stále častěji. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zaměřuje na zpracování literatury týkající se problematiky rizikového chování středoškolské mládeže a prostudování aktuálních výzkumů. Praktická část je částí výzkumnou. Klade si za cíl odpovědět, zda odlišný typ školy, střední odborné učiliště a gymnázium, bude mít vliv na množství a různorodost rizikového chování středoškolské mládeže. Výzkumným nástrojem bylo použití dotazníkového šetření v obou typech škol. Z výsledků dotazníkového šetření lze říci, že rozdíly v rizikovém chování středoškolské mládeže v závislosti na typu školy jsou malé, žádné velké rozdíly v množství či různorodosti rizikového chování nebyly pozorovány.
Risk behavior of high school students
Keywords: rizikové chování; středoškolská mládež; škola; gymnázium; střední odborné učiliště; Risk behaviour; secondary school students; school; grammar school; vocational school