Participace v domově mládeže Analýza možnosti participace obyvatel na chodu pobytového zařízení (Domov mládeže v Písku). - Kempfer, Heřman (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá participací v Domově mládeže v Písku. V teoretické části nejprve představím zkoumanou organizaci. V další kapitole vymezuji pojem participace a následně se zaměřím na současný pohled na participaci v Domově mládeže. Další kapitoly se věnují komunikaci, práce se skupinou a jedincem a osobností vychovatele. Ve výzkumné části vymezuji předmět výzkumu a výzkumné otázky. Následuje analýza dokumentů, která byla zvolena jako jedna z výzkumných metod. Následuje rozhovor, jako další výzkumná metoda. Celou práci uzavírá závěrečné shrnutí a zodpovězení výzkumné otázky.
Participation in youth house Analysis of the participation: Youth house management possibilities for inhabitants (Youth house in Pisek).
Keywords: participace; domov mládeže; skupina; spolupráce; komunikace; kódování; rozhovor; vychovatel; participation; youth home; group; collaboration; communication; coding; interview; educator