Šíření akustického tlaku od traktoru JCB Fastrac - Ryšavý, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jak se šíří hluk od traktoru a také hlučnost uvnitř kabiny při různých operacích a následně vypočítat ekvivalentní hladiny akustického tlaku. Pro měření byl vybrán traktor JCB Fastrac 2170. V první části práce je seznámení s problematikou hluku, hluk u traktorů, dále pak vývoj traktorů Fastrac. V následující části práce jsou naměřené hodnoty pozorovaného traktoru shromážděny a vloženy do grafů. Z těchto hodnot jsou poté vypočítány ekvivalentní hladiny akustického tlaku a v závěru práce jsou tyto hodnoty zhodnoceny a porovnány.
Spread of sound pressure on a tractor JCB Fastrac
Keywords: traktor; JCB Fastrac; hluk; měření akustického tlaku; a tractor; JCB Fastrac; noise; measurement of sound-pressure