Distribuce vybraných francouzských výrobků na českém trhu - Chlupová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce má za cíl zhodnocení distribuce vybraných francouzských výrobků na českém trhu a odkrytí možnosti zvýšení jejich prodejnosti. Práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. Teoretická část se zabývá vysvětlením základních pojmů z oblasti marketingu důležitých pro objasnění problematiky této práce. Zaměřuje se na charakteristiky trhů a rozdělení na trhy organizací a trhy konečného spotřebitele. Vysvětluje význam hodnoty pro konečného zákazníka a přibližuje spotřebitelské chování organizací a nákupní chování konečného spotřebitele. V této části je stručné představena analýza trhu a postup při získávání dat a informací. Práce se podrobněji věnuje distribuci, která představuje pro každou firmu složitý a náročný proces při doručování produktu ke konečnému spotřebiteli. Praktická část je založena na analýze prodejní činnosti firmy Anglo česká s.r.o. Zabývá se charakteristikou a vývojem francouzské firmy s názvem Prodifa, která je zaměřená na výrobu a prodej rozprašovačů parfémů a jejich náplní distributorským firmám. Popisuje vývoj a charakterizuje českou distributorskou společnost Anglo česká s.r.o., která je odběratelem výrobků francouzské firmy. Práce se věnuje historii spolupráce těchto dvou společností a současným způsobům prodeje francouzských výrobků na českém trhu a snaží se odkrýt nové možnosti zvýšení jejich prodejnosti.
Distribution of chosen French products on the Czech market
Keywords: marketing; francouzský výrobek; segmentace trhů; průmyslový trh; spotřební trh; český trh; výrobce; dodavatel; distributor; průmyslový zákazník; konečný spotřebitel; nákupní chování; distribuce produktů; distribuční cesta; distribuční systém; distribuční politika; analýza trhu; prodejní činnost; prodejnost; marketing; French product; market segmentation; industrial market; consumer market; Czech market; producer; supplier; distributor; industrial customer; final consumer; purchase behaviour; product distribution; distribution channels; distribution system; distribution policy; market analysis; sales activity; marketability