Geodetické práce v průběhu realizace nového stavebního objektu - Prokůpková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je zaměřena na popsání veškerých geodetických prací, které je nutno provést před, během i po realizaci nového stavebního objektu. Cílem práce je vytyčení a zaměření nového stavebního objektu a následné vyhotovení dokumentace pro stavební a katastrální úřad. Teoretická část je zaměřena na geodetické činnosti obecně, které jsou rozděleny do 5ti hlavních skupin na zeměměřické činnosti pro přípravu a projektování staveb, zeměměřické činnosti při projektování a provádění staveb, zeměměřické činnosti pro dokumentaci a provoz staveb, ostatní zeměměřické činnosti a činnosti v KN pro stavby. V praktické části jsou popsány postupy při vyhotovovaní dokumentace sloužící k zápisu nového stavebního objektu do katastru nemovitostí a dokumentace potřebné pro stavební povolení a kolaudační rozhodnutí vydávané stavebním úřadem.
Geodetic operations during realization of the new construction project
Keywords: Zeměměřické činnosti; vytyčovací práce; geometrický plán; Surveying activities; surveying work; geometric plan