Inovace produktového portfolia cestovního ruchu na příkladu Kraje Vysočina - Čutková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení stavu kempů v Kraji Vysočina. Součástí je situační analýza, tedy STEP a Porterův modelpěti sil zaměřená na jeden konkrétní kemp v kraji. Terénní výzkum probíhal prostřednictvím dotazníků, které byly po sběru dat zpracovány. Pro jasnější přehled názorů majitelů kempů, probíhaly s celkem 7 majiteli či provozovateli řízené rozhovory. Výsledkem souhrnu shromážděných informací bylo vytvoření inovace produktu cestovního ruchu. Inovačním produktem bylo navrženo poskytnout návštěvníkům trend, který roste v současnosti všude ve světě, a tím je tzv. glamping.
Innovation of a product portfolio using an example of Vysočina region
Keywords: Předpoklad; kemp; cestovní ruch; trend; poptávka; řízený rozhovor; památky; luxus; atraktivita; návštěvnost; příjezdový cestovní ruch.; Assumption; camp; tourism; trend; demand; interview; monuments; luxury; tourist traffic; attractiveness; incoming tourism.