Vývoj multiplatformních aplikací v React Native s využitím analýzy obrazu. - Pongrácz, Martin (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce pojednává o tvorbě mobilních aplikací ve frameworku React Native. Popisuje základní funkce frameworku a výhody proti klasickému nativnímu a hybridnímu vývoji. V teoretické části se práce věnuje problematice nativního vývoje, porovnáním současných technologií a postupů v této oblasti. Dále se v teoretické části zabývá představením frameworku React Native včetně jeho instalace, teoretického fungování a správnými postupy pro dosažení optimálního běhu vytvořené aplikace. Dalším tématem teoretické části je analýza obrazu, kde je vysvětleno jak probíhá proces rozpoznávání objektů a učení algoritmu na vyhledávání požadovaného objektu. Praktická část obsahuje tvorbu aplikace na operační systém Android ve frameworku React Native, která bude obsahovat identifikaci úlu pomocí NFC nebo QR kódu, a rozpoznávání včelí matky na plástvi pomocí knihoven OpenCV spolu s Tracking.js, která bude následně přeportována na jiné operační systémy.
Cross-platform development in React Native with image analysis.
Keywords: Mobilní aplikace; React Native; OpenCV; analýza obrazu; Mobile applications; React Native; OpenCV; image analysis