Pěstování ječmene jarního v konvenčním a ekologickém systému hospodaření - ochrana rostlin a emise skleníkových plynů - Bína, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce bylo hodnotit environmentální aspekty pěstování vybraných krmivářských odrůd jarního ječmene v různých systémech hospodaření. Dalším účelem práce bylo kvantifikovat emisní zátěž vázající se na jednotku plochy a jednotku výnosu jarního ječmene v rámci konvenčního a ekologického systému hospodaření. Součástí studie bylo sestavit literární přehled o problematice pěstování konvenčního a ekologického ječmene se zaměřením na agrotechnické požadavky a environmentální aspekty. Praktická část práce byla provedena na pozemku Zemědělské fakulty v Českých Budějovicích.
Cultivation of spring barley in the conventional and ecological system of agriculture - plant protection and greenhouse gas emissions
Keywords: Jarní ječmen; konvenční/ ekologický systém pěstování; emise skleníkových plynů; LCA; Spring barley; Conventional / organic farming system; greenhouse gases emission; LCA