Systém získávání zaměstnanců v maloobchodech - Nevoralová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat systém získávání zaměstnanců v maloobchodech a navrhnout možné způsoby zlepšení. Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část práce vysvětluje důležité pojmy z oblasti maloobchodu a personalistiky. Celý proces získávání zaměstnanců je rozdělen do několika kroků, které mohou být použity jako instrukce pro hledání a výběr vhodných pracovníků v maloobchodech. V praktické části je analyzována současná situace vybraných maloobchodních prodejen, které se zúčastnili výzkumu. Data byla získána od sta respondentů pomocí anonymního dotazníkového šetření. Jejich situace byla zkoumána na základě otázek o jejich spokojenosti se zaměstnanci, metod získávání zaměstnanců anebo nabízených zaměstnaneckých benefitů. V závěru práce jsou vytvořeny návrhy a doporučení na zlepšení současné situace.
Recruitment System of Employees in Retail Shops
Keywords: maloobchod; zaměstnanec; lidské zdroje; získávání zaměstnanců; personalistika; retail; employee; human resources; recruitment; personnel management