Časopis Charita v letech 1946 až 1951 - Hendrych, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce nazvaná Magazín Charita v letech 1946 až 1951 je rozdělena do 4 hlavních kapitol. V první kapitole je stručně uvedena mezinárodní politická situace v prvních letech po druhé světové válce. V druhé kapitole je popsána politická situace v Československu (stejný časový úsek). Ve třetí kapitole jsou popsány vztahy mezi církví a komunistickým režimem v letech 1946 - 1951. V poslední kapitole jsou napsány jednotlivé články časopisu Charita v letech jeho činnosti. V této kapitole jsou rovněž uvedeny některé informace o vedoucích Charity v letech 1946 - 1951
The Charity magazine and its changes during early years of comunism in ČR
The Charity magazine in the years of 1946 to 1951
Keywords: Charita; Československo; Komunismus; Kněží...; Charity; Czechoslovakia; Comunism; Priests...