Vývoj osídlení ve zvolené venkovské lokalitě - Sládek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá porovnání změn vývoje v katastrálním území Dobrá Voda a Stožec. K porovnání změn slouží mapa z roku 1826 a aktuální ortofotomapa. V první části diplomové práce byla pozornost zaměřena hlavně na definici základních pojmů a popsání vývoje osídlení. V druhé části je popsán vývoj v katastrech z hlediska vývoje využití půdy a zhodnocení jednotlivých rozdílů. Rozdíly jsou znázorněny na jednotlivých výstupech - grafy a podklady z programu Arcgis. Jednotlivé výstupy jsou vykresleny podle katastrálního stavu a doprovozeny zhodnocením výsledků.
The development of settlement in selected rural area
Keywords: katastrální území; osídlení; cadastral territory; settlement