Municipální nabídka pro zrakově postižené - Šiková, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem předložené bakalářské práce je analýza aktuální municipální nabídky pro zrakově postižené, následná formulace závěrů analýzy a předložení návrhů na vylepšení. Práce byla postavena na hloubkovém studiu odborné literatury a pramenů, vymezení zkoumané oblasti, analýze aktuální municipální nabídky pro zrakově postižené a samotném průzkumu u zrakově postižených. Závěrem práce jsou návrhy na vylepšení stávající situace. Významnou součástí práce bylo zjišťování potřeb a přání zrakově postižených, které proběhlo prostřednictvím dotazníkového šetření. V práci byla provedena analýza aktuální situace na základě dotazníkového šetření na všech krajských úřadech v České Republice a v několika neziskových organizacích. Autor podle zjištěných výsledků, navrhl možnosti další podpory zrakově postižených v Plzeňském kraji.
Municipal supply for visually handicapped people
Keywords: municipální nabídka; zrakově postižený; Plzeňský kraj; municipal supply; the visually impaired; Pilsen region