Návrh vybudování sítě bodů podrobného polohového bodového pole jako podklad pro řešení komplexní pozemkové úpravy metodou geodetickou a GPS. - Mach, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce byla zpracována na téma: Návrh vybudování sítě bodů podrobného polohového bodového pole jako podklad pro řešení komplexní pozemkové úpravy metodou geodetickou a GPS. Cílem práce bylo zhodnotit stávající stav polohového bodového pole v dané lokalitě, bodové pole podle potřeby doplnit a zaměřit metodou geodetickou a GPS. Vybudování sítě bodů PPBP sloužilo pro realizaci komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Chudenín v okrese Klatovy. Rekognoskace stávajících bodů polohového bodového pole byla provedena na základě geodetických údajů a mapových podkladů. V zájmové lokalitě bylo navrženo a stabilizováno 9 nových bodů PPBP. Zaměření bylo provedeno metodou geodetickou a GPS. Pro polohové zaměření metodou geodetickou byla použita elektronická totální stanice TOPCON řady GTS - 502 E. Polohové zaměření bodů metodou GPS bylo provedeno dvoufrekvenčním měřickým systémem ProMark 500.
Project and realisation of the network for planimetry control points using the methods geodetic and GPS.
Keywords: podrobné polohové bodové pole (PPBP); komplexní pozemková úprava (KPÚ); metoda geodetická; metoda GPS.; detailed point network of positional point field; complex land adaptation; GPS