Návrh inovace systému bankovní regulace - Kudýn, David (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce si klade za cíl zmapovat genezi a trendy současné bankovní regulace v kontextu nedávných bouřlivých událostí, které se na finančních trzích udály od roku 2008 a to zejména v oblasti regulace kapitálových požadavků svrchovaných expozic.Na základě pochopení těchto procesů naleznout východiska pro návrh změn regulatorních opatření.
The proposal of innovations in banking regulation
Keywords: Basel; bankovní regulace; vládní aktiva; finanční krize; kapitálová přiměřenost; svrchovaná expozice; Basel; banking regulations; government assets; sovereign risk; financial crisis