Adolf Němec, misoinář (1918 - 1983) - Jarošová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce popisuje dobu, ve které Adolf Němec žil, ale také jeho samotný život. Popisuje dobu před jeho životem, aby pak jeho život mohl být zasazen do kontextu dějin. Doba kdy žil nebyla jednoduchá meziválečná doba, hospodářská krize a posléze druhá světová válka, nástup komunismu po válce. Jeho riskantní útěk přes hranice, který kdyby se nezdařil, by zaplatil nejspíš životem. Adolf Němec byl odvážný muž. Nebál se opustit svou rodinu, kterou už později nikdy neviděl. Nebál se odjet do úplně cizí země, kde se mluví jazykem, který téměř neuměl, prakticky kamsi do divočiny, kde číhalo i nebezpečí smrti.
Adolf Němec, missionary (1918 - 1983)
Keywords: Adolf Němec; Brazílie; Československá republika; pastorace mládeže; katecheze; misie; Adolf Němec; Brazil; Czechoslovak Republic; youth pastoral; catechesis; missions