Šikana, jako skrytá forma asociálnosti - Kožišník, Marcel (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je poskytnout základní informace o šikaně. V teoretické části je popsána šikana jako jev, se kterým se společnost setkává v každodenním životě. V praktické části jsou shrnuty výsledky dotazníkového šetření, na jejichž základě je zodpovězena výzkumná otázka o výskytu šikany u středoškolské mládeže. V závěru práce jsou uvedeny návrhy k eliminaci šikany na tomto úseku.
Vexation, as a hidden form of asociality