Systém odměňování ve vybrané společnosti - Soukupová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2018)
Správně zvolený systém odměňování zaměstnanců je jednou z nejdůležitějších personálních činností v podniku. S odměňování úzce souvisí i motivace a benefity. Na zaměstnance nemají vliv pouze peníze, které za práci obdrží. Je důležitá schopnost podniku namotivovat je i nefinančními nástroji jako je pochvala nebo uznání. Správně motivování zaměstnanci jsou ochotnější, pracovitější a vytváří příjemné pracovní prostředí. Benefity přímo neovlivňují odměňování. Ale jsou přínosné pro vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Jsou brány jako něco, co zaměstnavatel poskytuje svým zaměstnancům navíc. Tato bakalářská práce se zabývá odměňováním, motivací a benefity pro zaměstnance. Vysvětluje důležité pojmy, ve kterých by se měl orientovat každý zaměstnavatele i zaměstnance. Výsledkem práce je analýza systému odměňování podniku a navrhnutí opatření. Tato opatření jsou přínosná především pro zaměstnance. Napomáhají k efektivnějšímu uspokojování jejich potřeb.
Remuneration System in Terms of an Entity
Keywords: mzda; pracovněprávní vztah; pracovní motivace; zaměstnanec; zaměstnavatel; employee; employer; wage; employment relationship; work motivation