Skrze knihu - Zeď nářků - Vilhelmová, Lenka (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta, 2013)
Autorská kniha není jen výtvarným dílem, ale i výsledkem hlubokého uvažování v mnoha rovinách. Prvotní platformou je filosofie „Hledání ztraceného místa“ v mnoha historických a filosofických komparacích. Tento základ, resp. východisko dává autorské knize obsah a jasnou formu a koncepci. Konkrétně se projevují v jednotlivých částech a kapitolách autorské knihy.
Throught The Book - The Wall Of Lament
Keywords: Filosofie hledaného místa, symboly, metafory, koncept, autorské texty, autorská kniha.; Philosophy of finding Place, Symbols, Metaphors. Concept, Autor’s text, Autor’s Book