Proteolytické enzymy středního střeva diapauzních a aktivních dospělců lýkožrouta smrkového (Ips typographus) - Štefková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo sledování změn enzymatické aktivity u diapauzních a post-diapauzních lýkožroutů smrkových (Ips typographus) během roku a určení jejich teplotního vývojového práhu.
Midgut proteinases in diapausing and post-diapausing adult of the spruce bark beetke (Ips typographus)
Keywords: Lýkožrout smrkový; proteolytické enzymy; celuláza; vývojový práh.; Bark beetles; proteolytic enzyme; cellulase; developmental treshold.