Paměť židovství ve veřejném prostoru na příkladu Pacovska - Holíková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se věnuje historii židovství, zvl. se zabývá konkrétně oblastí Pacovska. Velká část je věnovaná dochovaným židovským památkám v Pacově a jeho okolí, zejména židovským hřbitovům a židovským synagogám na tomto území. Práce se soustředí na jejich historii i současnost a také na jejich původní a popřípadě současnou funkci. Praktická část je zaměřena na dotazníkové šetření, které znázorňuje míru informovanosti obyvatel Pacovska o židovských památkách.
The remembrance of judaism in public area on the example of Pacov and its surroundings
Keywords: Žid; židovský hřbitov; židovská synagóga; Pacovsko; respondent; Jew; jewish cemeterie; jewish synagogue; Pacov area; respondent