Komparativní analýza českého a francouzského dědického práva a rozbor příslušné francouzské právní terminologie s glosářem - Zíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je komparativní analýza české a francouzské právní úpravy dědického práva. Druhotným cílem je analýza příslušných právních termínu. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol, které se následně dělí na dílčí podkapitoly. První kapitola pojednává o české právní úpravě dědického práva. Druhá kapitola se věnuje úpravě dědického práva ve Francii a ve třetí kapitole následuje komparace české a francouzské úpravy dědického práva. Poslední kapitola obsahuje rozbor konkrétní francouzské právní terminologie a její součástí je také francouzsko-český glosář. Práce je zakončena závěrem a resumé ve francouzštině.
Comparison of the Czech and French Law of Succession and analysis of the relevant French Legal terminology with a glossary
Keywords: dědické právo; závěť; dědické tituly; dědic; komparativní analýza; právní úprava; právní terminologie; inheritance law; testament; inheritance titles; inheritor; comparative analysis; legislation; legal terminology