Ochotnické divadlo na Vlašimsku - Kunstová, Karolina (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá spolkovou činností se zaměřením na ochotnické a amatérské divadlo ve městě Vlašimi a částečně jeho přilehlém okolí. Cílem práce je vytvoření obrazu o daném jevu na základě archiválií (kronik, pamětních knih, časopisů), dokladů pamětníků a dostupné sekundární literatury. Tyto poznatky jsou konfrontovány s pohledem teatrologie (zejména obsaženým v syntéze Dějiny českého divadla III a IV). Součástí práce jsou tabulkové přílohy.
Amateur theater at Vlašim region
Keywords: ochotnické divadlo; spolková činnost; divadlo; ochotníci; Vlašim; Vlašimsko; amateur theatre; club activities; theatre; amateurs; Vlašim; Vlašimsko