Program Začít spolu v podmínkách české mateřské školy - Šimicová, Věra (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé práce je seznámení s alternativním programem Začít spolu s cestou k jeho aplikaci v podmínkách konkrétní mateřské školy. V teoretické části práce provádím komparativní studii nejčastějších alternativních směrů a programů prezentovaných v českých mateřských školách, ve kterých porovnávám především filozofii, cíle a metody jednotlivých programů. Dále pak podrobně seznamuji s programem Začít spolu. V praktické části zpracovávám případovou studii přechodu konkrétní mateřské školy do programu Začít spolu od prvního impulsu po současnost, ve které se zaměřuji především na analýzu proměny přístupu k rodičům. V závěru pak přikládám návod na vypracování teoretické příručky pro rodiče a videozáznam metod práce v programu Začít spolu.
Programme Step by Step in the Conditions of a Czech kindergarden
Keywords: alternativní; tradiční; mateřská škola; spolupráce s rodinou; alternative; traditional; kindergarden; co-operation with family